Festival: 'The Winter' heads to Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival

Friday, 13 March 2015

We're absolutely thrilled to announce that The Winter is an Official Selection in Competition (Méliès d'Argent Awards) at Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival 2015.  


The festival runs from the 8th - 18th of April 2015. The director, cinematographer and producer will be in attendance at the screenings. Also screening at the festival are Ex Machina and Lost River. 

Screenings:
12/04/2015 - 12:00 EYE 2
13/04/2015 - 11:00 EYE 4
Tickets

Overview:
Achtervolgd door schuldeisers ontvlucht de gesjeesde Griekse schrijver Niko tegen de kerstdagen zijn tijdelijke standplaats Londen. Hij keert terug naar het dorpje waar zijn vader in diens laatste jaren alleen woonde. In de ruïne van zijn vaders huis komen jeugdherinneringen boven. Ook rijst de vraag hoe Niko's vader aan diens einde is gekomen. Een oude buurvrouw en de plaatselijke priester drukken Niko op het hart zo snel mogelijk te vertrekken: het is niet pluis in dat huis. Hebben ze gelijk en beginnen duistere krachten langzaam maar zeker Niko's kijk op de realiteit te vertroebelen?

Soepel schakelend tussen psychologisch drama, tragikomedie, horror en sprookje, neemt debuterend regisseur Koutsoliotas de tijd om ons de wereld en het hoofd van Niko binnen te voeren. Daarbij zet hij animatie in, maar ook simpele, vaak old school special effects. Dat is opmerkelijk voor iemand die werkte in het visual effects-team van 300 en Guardians of the Galaxy. Het is evenwel een eenvoud die naadloos aansluit bij het intieme verhaal van Niko, dat de kijker thematisch door een waar labyrintisch spiegelpaleis voert. Belangrijker dan het vinden van de uitgang is het genieten van de dwaaltocht zelf.

Groot-Brittannië, Griekenland 2013, 105m
Fantasy, Grieks Engels gesproken, Engels ondertiteld

Regisseur
Konstantinos Koutsoliotas
Scenario
Konstantinos Koutsoliotas, Elizabeth E. Schuch
Met
Vangelis Mourikis, Efi Papatheodorou, Theo Albanis

Voorstellingen
12/04/2015 - 12:00 EYE 2
13/04/2015 - 11:00 EYE 4